στέγαση

Διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων για την σίτιση και στέγαση

Η διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων για την σίτιση και στέγαση στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23/06/2017, προκειμένου να ανακοινωθούν εγκαίρως τα αποτελέσματα από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΙΤΙΣΗΣ 2017- 2018

Τρόπος κατάθεσης της ηλεκτρονικής αίτησης για Σίτιση και Στέγαση των φοιτητών Ακαδημαϊκό Έτος 2016 - 2017

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Κρήτης ότι η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για παροχή στέγασης και σίτισης, ΑΛΛΑΞΕ και θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Η διαδικασία θα είναι η ακόλουθη:

ΒΗΜΑ 1ο: Ηλεκτρονική αίτηση για Σίτιση και Στέγαση. 
Ο φοιτητής επισκέπτεται την νέα εφαρμογή στο https://secretariat.teicrete.gr/, εκεί αφού συνδεθείτε πληκτρολογώντας το user name και το password με το οποίο μπαίνετε στο e-class, επιλέγετε Αιτήσεις και μετά αίτηση σίτισης ή στέγασης. Στη συνέχεια, ο φοιτητής συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση –φόρμα με τα ατομικά, οικονομικά και κοινωνικά του στοιχεία, στα αντίστοιχα πεδία.

Διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών πρωτοετών για σίτιση-στέγαση


Σύμφωνα με την με αρ.πρωτ. Φ253/141127/Α5 Υπουργική απόφαση, η προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής στην διεύθυνση (https://eregister.it.minedu.gov.gr), στις Σχολές επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016» ορίστηκε  το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Για την παραλαβή των κωδικών πρόσβασης, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τις προσφερόμενες ψηφιακές υπηρεσίες του ΤΕΙ Κρήτης, από την Γραμματεία του Τμήματος, απαιτείται η προσέλευση του φοιτητή/τριας ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.
 

Πλατφόρμα Αγγελιών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων για Φοιτητές

findhome

Στο findhome.teicrete.gr μπορείτε να καταχωρήσετε και να βρείτε αγγελίες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, κατοικιών και δωματίων στις περιοχές όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης. Οι αγγελίες μπορούν να καταχωρηθούν από κάθε ιδιοκτήτη ενώ είναι προσβάσιμες αποκλειστικά και μόνο σε φοιτητές

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους πρωτοετείς φοιτητές του ιδρύματος μας να βρουν το κατάλληλο κατάλυμα, η πλατφόρμα αγγελιών ενοικιαζόμενων για φοιτητές "ανοίγει" μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Έτσι χωρίς να έχει κάποιος ακαδημαϊκό λογαριασμό, έχει πρόσβαση στις καταχωρημένες αγγελίες.

Στεγαστικό Επίδομα 1000 ευρω

Καταβολή Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016

1000

Σύμφωνα με το 2/40130/0026/26.6.2014 έγγραφο της Δ/νσης Συντ/σμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημ/κών Διατάξεων, απαραίτητο δικαιολογητικό για την εκκαθάριση της δαπάνης αποτελεί το εκκαθαριστικό σημείωμα ΦΟΡ. ΕΤΟΥΣ 2015 (εισοδήματα χρήσης 2015). Διαφορετικά, σε περίπτωση που υποβληθούν εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΟΡ. ΕΤΟΥΣ 2014, θα υπάρχει θέμα κανονικότητας με συνέπεια οι εν λόγω δαπάνες να μην μπορούν να εκκαθαριστούν.

 

μεριμναΠροϋποθέσεις

Ανακοίνωση για Σίτιση και Στέγαση των φοιτητών Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17.

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Κρήτης ότι η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για παροχή στέγασης και σίτισης, ΑΛΛΑΞΕ και θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Η διαδικασία θα είναι η ακόλουθη:

ΒΗΜΑ 1ο: Ηλεκτρονική αίτηση για Σίτιση και Στέγαση. 
Ο φοιτητής επισκέπτεται την νέα εφαρμογή στο  https://secretariat.teicrete.gr/, εκεί αφού συνδεθείτε πληκτρολογώντας το user name και το password με το οποίο μπαίνετε στο e-class, επιλέγετε Αιτήσεις και μετά αίτηση σίτισης ή στέγασης. Στη συνέχεια, ο φοιτητής συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση –φόρμα με τα ατομικά, οικονομικά και κοινωνικά του στοιχεία, στα αντίστοιχα πεδία.

Ανακοίνωση για το Στεγαστικό Επίδομα €1000

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης ότι η διαδικασία κατάθεσης των Αιτήσεων- Δικαιολογητικών που αφορούν στο ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015 – 2016, θα πραγματοποιηθεί χειρόγραφα στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας από 1 Σεπτεμβρίου 2016.

Προσοχή!

1. Η φόρμα αίτησης για την έκδοση Πιστοποιητικού Καλής Επίδοσης (απαραίτητο δικαιολογητικό για την κατάθεση αιτήσεων για Στεγαστικό Επίδομα) έχει ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους αυτοπροσώπως και ηλεκτρονικά. Η παραλαβή όμως των Πιστοποιητικών θα πραγματοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις γραμματείες των Τμημάτων του Ιδρύματος. Το έγγραφο αυτό εκδίδεται μονάχα μια φορά.

Στέγαση

μεριμνα

Για τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές  η Σχολή ΣΕΦΕ του ΤΕΙ Κρήτης διαθέτει δωρεάν  16 κλίνες σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων. Για τους παλιούς φοιτητές τα δικαιολογητικά για δωρεάν στέγαση στο ξενοδοχείο  συμπληρώνονται  ηλεκτρονικά  τον μήνα Ιούνιο. Για τους νεοεισαχθέντες τα  δικαιολογητικά συμπληρώνονται  ηλεκτρονικά  την περίοδο των εγγραφών τους στη Σχολή.

 

Δικαιολογητικά για την  δωρεάν στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχείο των Χανίων