εισαγωγη

Εγγραφές Νεοεισαχθέντων Φοιτητών 2016-2017 (Οδηγίες)

welcome

Η  εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών

σεφε

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τα Χανιά (Π.Δ. 104/ΦΕΚ Α 137 5-6-2013) αποτελείται από τρία Τμήματα. Τα τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος με έδρα τα Χανιά και το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής με έδρα το Ρέθυμνο. Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, το πρώτο τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά δημιουργήθηκε το 1985 ως  τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών με έδρα το Ηράκλειο.

Ετικέτες

Η Πόλη των Χανίων

Ο νομός Χανίων είναι ένας από τους 4 νομούς της Κρήτης και καταλαμβάνει το Δυτικό της τμήμα ενώ συνορεύει στα ανατολικά με τον νομό Ρεθύμνου. Η συνολική έκταση του νομού ανέρχεται σε 2.376 Km2, δηλαδή περίπου το 2.5% της πατρίδας μας. Ο πληθυσμός του νομού ανέρχεται σε 133.774 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 1991, από τους οποίους περίπου 60.000 είναι κάτοικοι της πόλης των Χανίων. Διοικητικά ο νομός των Χανίων χωρίζεται σε πέντε επαρχίες: Κυδωνίας, Κισάμου, Αποκορώνου, Σελίνου και Σφακίων.

Ετικέτες

Κτιριολογική Υποδομή

Το κτίριο της Σχολής προϋπολογισμού 600.000.000 δρχ. ολοκληρώθηκε στην Α' Φάση του το 1996. Διαθέτει 3.800 τ.μ. χώρους διοίκησης, γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστηριακούς χώρους, βιβλιοθήκη και λοιπούς χώρους. Με τον καιρό στο συγκεκριμένο κτίριο έγιναν προσθήκες και αλλαγές στο εσωτερικό του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκθετικά αυξανόμενες διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες που προέκυπταν με το χρόνο. Στη Β' Φάση χτίστηκε και το αμφιθέατρο του Παραρτήματος Χανίων 200 θέσεων με πλήρη εξοπλισμό οπτικοακουστικών μέσων και άλλους χώρους (γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους). Στη Γ' Φάση που βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποιείται η ανέγερση νέου κτιρίου περίπου 4.000 τ.μ. με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστηριακούς χώρους και γραφεία.

Ετικέτες

Ιστορικό Σχολής

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (Χανιά) ιδρύθηκε με το νόμο 1404/83 και άρχισε να λειτουργεί το 1985. Στην αρχή είχε μόνο ένα Τμήμα, το Τμήμα Ηλεκτρονικής. Ο αρχικός χώρος εγκατάστασης του, υπήρξε ασφυκτικός για να στεγάσει μία Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ως τούτου από το 1986 ξεκίνησαν προσπάθειες ανεύρεσης νέου χώρου. Τελικά το 1992 ξεκίνησε η οικοδόμηση νέου κτιρίου σε νέο χώρο εντός της πόλης των Χανίων στην περιοχή Χαλέπα.

Σε όλα τα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, η Σχολή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (Χανιά) χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Πιο σημαντικά από αυτά ήταν η έλλειψη κτιριακών υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού, μόνιμου εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Στο χρονικό διάστημα 1985-2005 τέθηκαν οι βάσεις για τη αναδιαμόρφωση και επέκταση του. Συγκεκριμένα:

Ετικέτες